Мозила България - ПоддръжкаПоддръжкаДруги продукти на MozillaПревод на Firefox Sync
Страници: [1]
Изпечатай
Автор Тема: Превод на Firefox Sync  (Прочетена 191 пъти)
batvase
Newbie
*
Публикации: 3

Профил Ел. поща
« -: Юли 22, 2010, 07:51:52 »

Здравейте на всички!
Попаднах на този форум търсейки начин да преведа добавката Firefox Sync.
Ето какъв ми е проблема (предварително се извинявам за прекомерната употреба на думата "папка" Засрамен):
Отворих папката с разширенията,намерих папката на самата добавка,със 7zip отворих файла sync.jar,в него е папката locale където са локализациите за различните езици,в нея създадох нова папка със заглавие bg и копирах съдържанието на en-GB папката в нея.Само за проба преведох няколко фрази,стартирах браузъра и нищо не се получи.Всичко си седеше на английски.Опитах да преименувам папката от bg на bg-BG,и отново нищо.Пак само за проба преведох няколко фрази от съдържанието на en-GB папката и се оказа,че там няма проблеми.
Лиско си ми е на български.За всеки случай го преинсталирах,но нямаше резултат.Дръпнах си версия на руски просто да видя дали работи с други локализации,оказа се че с руския няма проблем.Опитах и самия .xpi файл да променя,преинсталирах Sync няколко пъти,но отново нищо.
За финал обърнах на убунту,инсталирах си българската версия на Firefox,опитах и там някакъв превод да направя и отново нищо.
Ако някой тук е имал подобен проблем и е успял да го разреши моля да сподели опита си.
Предварително благодаря на отзовалите се!
Активен

Emu
Global Moderator
Jr. Member
Публикации: 77

Профил
« Отговор #1 -: Юли 23, 2010, 11:25:37 »

Трябва да обясниш на Firefox-а, че има локализация на Български и че тя се намира в local/bg. За целта отвори файла "chrome.manifest", който се намира с основната директория на разширението. Най-отдолу добави:
Цитат
locale weave bg jar:chrome/sync.jar!/locale/bg/

След това си пакетирай наново разширението и си го инсталирай.

Не съм сигурен, дали ще стане на вече инсталирано разширение, защото Firefox-а си кешира разни нещица. По-късно може да пробвам.

Поздрави
Ему
Активен

batvase
Newbie
*

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Юли 24, 2010, 10:23:13 »

Получи се  !Благодаря!
Ако направя нещо ще споделя.
Интересното е,че не успях да препакетирам .xpi файла под win.С Убунту нямаше никакви грижи.
Активен

batvase
Newbie
*

Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: Август 30, 2010, 03:36:23 »

Знам, че е по-добре да редактирам стария си пост, но така няма да му се обърне внимание защото направих превода, а не знам на кого да го изпратя.Рових из сайта на мозила, но не открих нищо.
Активен

Emu
Global Moderator
Jr. Member
Публикации: 77

Профил
« Отговор #4 -: Август 30, 2010, 04:53:09 »

Редактирането на стар пост се използва за кратък период от време. Както сам си се сетил, ако редактираш прекалено стар пост, няма начин някой да разбере, че си го направил Намигване.

По въпросът ти. Порових се леко (абе, не много леко Усмивчица) и стигнах до тук и до тук, но май най-добре се регистрирай в портала на BGZilla.org и питай в групата "Локализатори". Там са и Бого и Орин и т.н. Те би трябвало да могат да ти помогнат.

Поздрави Ему
Активен

Страници: [1]
Изпечатай
Отиди на: