Мозила България - ПоддръжкаПоддръжкаПроблеми и затруднения с FirefoxСривове на Firefox от 3.6.7 нагоре
Страници: [1]
Изпечатай
Автор Тема: Сривове на Firefox от 3.6.7 нагоре  (Прочетена 122 пъти)
rado84
Newbie
*
Публикации: 1

Профил
« -: Юли 29, 2010, 03:58:02 »

Тая тема не е толкова за търсене решение на проблем, а съобщаване за наличието на такъв.
Не знам какво направиха програмистите на Мозила в последно време, но определено нещо не е както трябва. От версия 3.5.3 (от нея започнах да ползвам ФФ, преди това бях с Опера) до версия 3.6.6 всичко си беше перфектно - никакви проблеми от каквото и да било естество, никакви сривове. Но откакто си инсталирах ъпдейтите 3.6.7 и 3.6.8 на ден поне по 20 пъти се получават сривове на ФФ и то в сайтове, които никога преди това не са предизвиквали сривове. Тия сривове са най-редовни в mail.bg, блогът уебкафе и facebook. Както си браузвам изведнъж ФФ се затваря и излиза един диалогов прозорец, който не го чета особено, но пише, че се е получил някакъв срив и трябва да рестартирам браузера. И това се случва както казах поне по 20 пъти на ден, защото мейл.бг, уебкафе и фейсбук са сайтовете, в които кибича кажи речи по цял ден (плюс-минус 6 часа).
Пускам темата с надеждата това да стигне до програмистите на Мозила и ако могат да оправят проблема със сривовете. Всеки път щом стане такова нещо цъкам бутона за пращане на доклад, но дори не знам дали въпросните доклади отиват някъде изобщо.
Активен

Emu
Global Moderator
Jr. Member
Публикации: 77

Профил
« Отговор #1 -: Юли 29, 2010, 05:32:40 »

Здравей,

Ще се самоцитирам, че малко ми писна да пиша едно и също. Проблемът НЕ Е във Firefox! Поне в 99,9% от случаите. Нататък е цитата:

Цитат
Здравей,

Предполагам, че проблемът се дължи на някое зле работещо разширение или плъгин. Пробвай да пуснеш Firefox-а в safe mode (не го бъркай с safe mode-а на Windows-а Намигване). Отиваш на Start->Programs->Mozilla Firefox->Mozilla Firefox (Надежден режим). Като те попита, му казваш да спре всички add-on-и. Поработи малко и виж дали ще гръмне пак. Ако не гърми, ще търсим виновната добавка. Ако продължава да гърми, ще мислим нещо друго.

Поздрави
Ему

Поздрави
Ему
Активен

Goni
Newbie
*
Публикации: 2

Профил
« Отговор #2 -: Юли 31, 2010, 02:19:37 »

Здравейте,
искам да попитам нещо! Предварително искам да предупредя, че не съм на ти с техниката на компа. Домашния ми комп е  към Mozilla. От доста време любимо място в интернет пространството ми е  Форум БГ Мамма. Вписвам се в подраздела Кино и телевизия. Но от няколко дни  ми изчезнаха бутоните с които мога да си напиша отговор, да го редактирам, да цитирам някого, по тема, която ме вълнува. Иначе спокойно си влизам, изчитам това което другите пишат, но накрая след всеки пост при мен са изчезнали бутоните за да се включа в коментара и аз.
Една любезна дама се опита да ми помогне за изчистване на кеша и други. Изпълних стъпките, но нищо не се промени.
Въпроса ми към Вас  е  :това положение може ли да е свързано  с Мозилата, и ако е така бихте ли ме посъветвали, какво да направя, но ако може на обикновен, разбираем език, защото някои термини които се използвате Вие специалистите за мен звучат неразбираемо!
Дано съм обяснила правилно въпроса си!
Предварително благодаря!
Активен

Emu
Global Moderator
Jr. Member

Профил
« Отговор #3 -: Юли 31, 2010, 07:44:54 »

Здравей, Goni

Това, че ги няма бутоните за отговор, цитат и т.н. ми звучи, все едно не си логната. Сигурна ли си, че си се логнала (влезнала) с твоя потребител?

Въпросът е малко глупав, но сама каза, че не разбираш много и искам да отстраним първо елементарните решения (не, че другите са сложни, де Усмивчица).

Поздрави
Ему
Активен

Goni
Newbie
*
Публикации: 2

Профил
« Отговор #4 -: Август 01, 2010, 12:25:30 »

Да милички, всичко си е както преди! Горе в ляво в квадратчето се изписва моето потребителско име, също като влезна във форума, там където ние му казваме балкона си се мъдри също моето потребителско име, т.е. не се явявам като гост а с "името" си, но долу нямам бутони, за да се впиша!
И аз съм в пълен шаш!
Но има нещо, което може би има връзка , но тъй като не разбирам много неща, затова и питам. Преди 2-3 дни малкият син ми спомена, че може и да има вирус в компа /той каза, че уж го е отстранил /и след един ден се появи този проблем.Освен това долу на пилотната лента в дясно преди винаги имаше иконка на антивирусната програма / с разпънато чадърче - ще извинявате за толкова простите обяснения, но съм жена на достолепна възраст и така ги разбирам нещата- и за това предпочитам и така да ми се обяснява/, а от проблема насам иконката липсва!
Само ако знаете колко се притеснявам от въпросите си, защото може за някои да са толкова елементарни, но знайте, че има и начинаещи!

Желая лека и спокойна вечер на всички, а утре един запомнящ се само с хубави и приятни емоции неделен ден! Усмивчица Готин
Активен

Emu
Global Moderator
Jr. Member

Профил
« Отговор #5 -: Август 02, 2010, 10:02:15 »

Неделния ден не беше само приятни емоции, но определено имаше и такива Усмивчица. Благодаря за пожеланията.

Сега на въпроса.

Но първо, на втория въпрос - за антивирусната. Знам, че писането по форуми е важно, но здравето на компютъра е по-напред Намигване.

Не знам, коя е антивирусната с чадърчето, но това няма много значение. При антивирусните програми и firewall-ите е важно да се знае, че не трябва да се използват кракнати такива. Глупаво е да купуиваш брава от касоразбивача, нали? Затова ползвайте някоя от безплатните или си платете абонамент.

За безплатни бих препоръчал Avast4Home. Хубави думи се чуват и за Microsoft-ската антивирусна система - Microsoft Security Essentials. Инсталирай си някоя от тези и си провери компютъра за вируси.

Също така е хубаво да имате и Anti Spyware програма. Хубава (и безплатна, разбира се) е Spybot Search & Destroy.

Поздрави
Ему
Активен

Страници: [1]
Изпечатай
Отиди на: